Ами наложи се да си купя две сонди- първо си купих универсална Томко 95лв, сложиха я в сервиз където уж ще важи гаранцията, след което я закачих на екзаминера и ЕКУ-то показа 0.45v, при което звъня в магазина и казах че не работи и трябва да се смени. Много ядосан се обадих в Бош и си купих бошовска сонда 160-170лв и реших сам да я сменям. Слизам под колата и кво да видя- черния кабел за сигнала виси откачен, ония в сервиза не знам кво са правили. Закачих кабела и сондата перфект. Да, ама аз вече съм се заял с нея и я смених с бошовската. Та така имам една мързелива сонда, една на колата и една резерва.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с 146 ti - помощ!!!
Collapse
X
-
Ами прилича на дебитомер, лошото е че може и да не го хване диагностиката. Също така температурен датчик, или не добра връзка с него. Свещи според мен е слабо вероятно. Сонда също ме съмнява. Това естествено по описаният от теб проблем, но на живо може да е друго.Пробвай това което казва Крусайдър и буксите на температурния датчик и дебитомера, като ги понапръскаш с ВД40 ако не се оправи диагностика и след това ще мислиме.
Comment
-
Първоначално публикувано от gigiАми прилича на дебитомер, лошото е че може и да не го хване диагностиката. Също така температурен датчик, или не добра връзка с него. Свещи според мен е слабо вероятно. Сонда също ме съмнява. Това естествено по описаният от теб проблем, но на живо може да е друго.Пробвай това което казва Крусайдър и буксите на температурния датчик и дебитомера, като ги понапръскаш с ВД40 ако не се оправи диагностика и след това ще мислиме.
2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVasПървоначално публикувано от gigiАми прилича на дебитомер, лошото е че може и да не го хване диагностиката. Също така температурен датчик, или не добра връзка с него. Свещи според мен е слабо вероятно. Сонда също ме съмнява. Това естествено по описаният от теб проблем, но на живо може да е друго.Пробвай това което казва Крусайдър и буксите на температурния датчик и дебитомера, като ги понапръскаш с ВД40 ако не се оправи диагностика и след това ще мислиме.
Имах предвид само буксите.
Comment
-
Първоначално публикувано от gigiАми прилича на дебитомер, лошото е че може и да не го хване диагностиката. Също така температурен датчик, или не добра връзка с него. Свещи според мен е слабо вероятно. Сонда също ме съмнява. Това естествено по описаният от теб проблем, но на живо може да е друго.Пробвай това което казва Крусайдър и буксите на температурния датчик и дебитомера, като ги понапръскаш с ВД40 ако не се оправи диагностика и след това ще мислиме.
Ако беше дебитомер щеше да го прави и на студено
Не мога да намеря, но Търтея беше постнал данни за този темп. датчик колко при каква температува показва, за да си го измери момчетоsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155Първоначално публикувано от gigiАми прилича на дебитомер, лошото е че може и да не го хване диагностиката. Също така температурен датчик, или не добра връзка с него. Свещи според мен е слабо вероятно. Сонда също ме съмнява. Това естествено по описаният от теб проблем, но на живо може да е друго.Пробвай това което казва Крусайдър и буксите на температурния датчик и дебитомера, като ги понапръскаш с ВД40 ако не се оправи диагностика и след това ще мислиме.
Ако беше дебитомер щеше да го прави и на студено
Не мога да намеря, но Търтея беше постнал данни за този темп. датчик колко при каква температува показва, за да си го измери момчето
бе и аз мислех че е температурен датчик при мен ма не беше....Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Додо и Крусейдър - моля не правете такива заключения генерални че само глупости сте написали
Проблема може да е от хиляди нещаСамо не ми е ясно защо никой не се усъмни в дюзите може би никой от вас не е имал запушена дюза а пък и всеки си пише в тоя форум квото му е последно било на колата гледам
Нема значение каква е колата и какъв е инжекциона за вас - пишете ли пишете ма се обзалагам че я има 2-ма дето да знаят я не (единия е Гиги). В тая тема нещо вярно има само в мнението на Боян и Гиги
БатВас - що бе кво ще стане с дебитомера ако го напръскаТи май не помниш че твоя го чистих като го свалях точно с WD40
Айде мислете малко преди да пишете че скоро ще ни турат у бисерите некаде в нета
МИР!!! и Умната0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
благодаря...
Първоначално публикувано от BoboДодо и Крусейдър - моля не правете такива заключения генерални че само глупости сте написали
Проблема може да е от хиляди нещаСамо не ми е ясно защо никой не се усъмни в дюзите може би никой от вас не е имал запушена дюза а пък и всеки си пише в тоя форум квото му е последно било на колата гледам
Нема значение каква е колата и какъв е инжекциона за вас - пишете ли пишете ма се обзалагам че я има 2-ма дето да знаят я не (единия е Гиги). В тая тема нещо вярно има само в мнението на Боян и Гиги
БатВас - що бе кво ще стане с дебитомера ако го напръскаТи май не помниш че твоя го чистих като го свалях точно с WD40
Айде мислете малко преди да пишете че скоро ще ни турат у бисерите некаде в нета
МИР!!! и Умнатаразбира се не е лесно да се каже ей така по моето недоклатено описание - сигурно изпускам 10-ина важни неща да спомена... но благодаря за мненията, прочетох си урока внимателно и естествено ще споделя решението когато стане ясно защо мойто алфа ме изостави ... лошото е, че по милите ни родни сервизи така се получава - сменяш едно по едно докато тръгне, а аз си държа на частите, които все пак работят
пък и парите не ги изкарвам при сутрешното ... благодаря още веднъж хубаво е, че има тоя форум и вашите мнения...
Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboДодо и Крусейдър - моля не правете такива заключения генерални че само глупости сте написали
МИР!!! и Умната2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVasПървоначално публикувано от BoboДодо и Крусейдър - моля не правете такива заключения генерални че само глупости сте написали
МИР!!! и УмнатаПък да знаеш на някой съм им го чистил "пластинката" де с карбуратор клийнър малиииииииии тва е отровно даже
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Малии сега кво ще правимеПък да знаеш на някой съм им го чистил "пластинката" де с карбуратор клийнър малиииииииии тва е отровно даже
[/quote]
а мойта кога ще пръскашза събота какво ще кажеш?
Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Comment
-
Първоначално публикувано от vladuМалии сега кво ще правимеПък да знаеш на някой съм им го чистил "пластинката" де с карбуратор клийнър малиииииииии тва е отровно даже
за събота какво ще кажеш?[/quote]
С теб нали се разбрахме звънкаш към 9:30 и се разбираме веднагически0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от boianЯ сподели как точно да напръскам тази пластинка. Имам си карб клийнър
Не го слушай БатВас нема никви пластинки вътре има само платка0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboПървоначално публикувано от vladuМалии сега кво ще правимеПък да знаеш на някой съм им го чистил "пластинката" де с карбуратор клийнър малиииииииии тва е отровно даже
за събота какво ще кажеш?
[/quote]
Мерси. Събота 9:30 съм ти звъннал.Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Comment
Comment